Vil du blive til noget?

Provokerende?Det kan være et provokerende spørgsmål. Men har du ikke ofte fået spørgsmålet, hvad vil du blive til…? Eller hvad vil du være? Især som barn/ung.

Stadig som voksen får du tit spørgsmålet: Hvad laver du så? Måske tænker du, om du overhovedet er blevet til noget.


Jeg vågnede en morgen med Kim Larsens tekst fra ”Køb bananer” i hovedet: ”Da drengen han var lille, da sagde han tit, åh daddy, jeg skal drive det vidt, jeg vil lære noget, jeg vil bli' til noget.” Vi ved, hvordan det endte for drengen… han kom også til at stå og sælge bananer. Men hvem definerer, om du er blevet til noget? Er det ikke vigtigere at spørge om, HVEM er du, end HVAD er du? Jeg er mange ting, jeg har mange uddannelser; bl.a. som erhvervssproglig korrespondent, BA og cand. mag. i international virksomhedskommunikation, hypnoterapeut og selvhypnoseunderviser. Er jeg blevet til noget? Hmmm… Jeg er min mands kone, jeg er mor til to voksne døtre, mormor til 2 piger… Er jeg blevet til noget?


Min drøm var en karriere i en marketingafdeling i en international virksomhed. Et trafikuheld satte en stopper for den drøm… og mange andre drømme. Men betyder det så, jeg ikke er blevet til noget? Jeg er jo bare blevet til noget andet. Det vigtigste har været at acceptere, jeg kan noget andet. Jeg er god nok, selv om jeg ikke har den karriere.


Mine drømme har jeg stadig, men de har ændret sig med mig. Der er andre ting, der er vigtige nu. Især hverdagen er vigtig for mig. Hverdagene er dem, der er flest af. Jeg kan ikke lade være med at citere Dan Turell:


”Jeg holder af hverdagen

Mest af alt holder jeg af hverdagen

Den langsomme opvågnen til den kendte udsigt der alligevel ikke er helt så kendt

Familiens på en gang fortrolige og efter søvnens fjernhed fremmede ansigter”.


Du er selv medskaber af din hverdag, af dit liv. Du kan selv tage små skridt til at skabe dig selv. Ikke for at blive til noget, men for at blive til nogen. Jeg vælger at blive til nogen. Den nogen, jeg vælger at blive til, er den kærligste version af mig selv. Ikke nødvendigvis den kærligste version for andre, men for mig selv. Den lille én, jeg var en gang, som gjorde alt for meget for andre og for lidt for sig selv, beder om min opmærksomhed. Hun råber op i øjeblikket. Jeg hører hende. Jeg hører hende endelig. Hverdagen fylder jeg stille og roligt med gode bidder for mig selv, og jeg lærer så meget i processen. Selvhypnosen giver mig mulighed for at arbejde dybt og tømme ud endnu en gang med det nye fokus. Selvhypnosen er min gave til mig selv for resten af mit liv, hvor jeg kan flytte fokus og arbejde videre, igen og igen. Træffe et bevidst valg, forfølge en specifik drøm. Jeg er mig… du er dig. Vi er noget; vi er hver især helt unikke.


Kærlig hilsen Annette